Jullie weten al van mij dat ik het liefst elke ochtend, middag en avond in de keuken sta. Vanalles aan het experimenteren, nieuwe recepten uitvinden, kookworkshops hosten, teambuildings in gang zetten en noem het maar op! Maar zoals jullie ook weten, kan het soms wel eens een chaos zijn in de keuken… En als dan ook nog eens je keukengerief ermee ophoudt, ja dan loopt alles in de soep.

Vandaar dat ik een keukengeheim met jullie ga delen. Ik ben altijd op zoek naar hoogwaardig keukengerei, dat niet na een jaar de prullenbak weer in kan. Aangezien ik bijna 7/7 in de keuken sta, moet het ook wel tegen een stootje kunnen. Na 6 jaar het keukengerief van Demeyere te hebben gebruikt en er enorm content mee ben, kan ik jullie aankondigen dat ik een samenwerking heb met Demeyere.

 

Mijn ervaring begon 6 jaar geleden al, toen ik de messen en pannen van hen ontdekte. Iets wat mij meteen opviel is de hoogwaardige kwaliteit van het keukengerief. Na jarenlang intensief te hebben gekookt en lesgegeven, blijven de pannen en messen blinken als nieuw. Of ik nu karamel in de pan maak of de grofste groentjes snijd, het keukengerief van Demeyere verslijt gewoon niet.

Waar ik vooral zot op ben, zijn hun Japanse messen. Hun messen zijn niet alleen enorm scherp om makkelijk en fijn groentjes te kunnen snijden, maar ook verrassend licht. Hierdoor worden mijn handen en polsen niet meer belast en kan ik in een rap tempo al mijn groentjes snijden zonder vermoeid te raken. Ze hebben ook een kinderkoksmes (de Twinny) ontworpen en die mogen we gauw uittesten in de Kinderkookacademie! 

Wat de pannen betreft, zijn de sauspannen van Demeyere een echte gamechanger geweest voor mij. De sauspannen zijn ideaal voor het bereiden van kleine hoeveelheden, zoals de bechamelsaus voor mijn vegan kroketjes, of voor het bereiden van mijn heerlijke Indiase curry voor het gezin. De conische vorm van de pannen zorgt voor optimale temperatuurverdeling, wat belangrijk is voor het bereiden van delicate sauzen.


Een belangrijk onderdeel tijdens het koken, wat ik van Demeyere heb meegekregen, is dat het essentieel is om de kneepjes van het vak temperatuurbeheersing onder de knie te krijgen. Geduld hebben en weten hoe en wanneer, hoe hoog of laag je het vuur moet zetten om die ene maaltijd perfect eruit te laten komen. Als je eenmaal dit vlekkeloos kan, zal je nooit meer terug willen gaan naar anti-aanbakpannen die na een jaar de prullenbak in kunnen. De pannen van Demeyere zijn zo ontworpen dat zij gelijkmatig en efficiënt de warmte verdelen.

Onlangs heb ik mijn hartige courgettekoekjes en falafel in de fantastische Demeyere pannen gemaakt, en het resultaat was zoals gewoonlijk weer geweldig. Door de juiste warmteverdeling, zorgde het voor de perfecte textuur, kleur en na afloop waren de pannen zo makkelijk om schoon te maken. Ideaal toch, want niemand staat nog te wachten op een intensieve schrobsessie na het eten!

Als je, net zoals ik, een echte kookliefhebber bent die zijn eigen feestje maakt in de keuken en alleen maar kan dromen over de volgende maaltijden die je gaat bereiden, dan is het keukengerei van Demeyere een echte aanrader en tevens een investering die je jarenlang zult blijven koesteren.
Hou onze site nog zeker in de gaten, binnenkort nog meer recepten om te delen ;) Ga de keuken in en kook in stijl!

 


#samenwerking #demeyerebenelux, #zwillingbenelux  @demeyerebenelux, @zwillingbenelux

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang onze recepten rechtstreeks in jouw inbox

phone