Een klassieker hier intussen! Iedereen kent bananencake of bananenbrood. Quasi iedereen vindt het lekker. In Australië werkte ik bij een koffiebar als barista en mocht ik 'Toasted Bananabread with butter & cream' serveren. Een sneetje bananenbrood, laagje boter erover en zo in de grill... Een toefje slagroom. Decadent heerlijk!

Screenshot 2024-02-27 15.39.27

Nu was mijn bubbel doorprikt toen ik hoorde dat dit bananenbrood werd geleverd in plaats van zelfgemaakt. Ik vond ook nergens meer een recept dat er dan op leek :) Dus ja...

Maar tot ik ooit eens las dat veel soorten beslag waar je pannenkoeken of cake mee kan maken, dat je daar ook wafels mee kan maken.

Ik experimenteerde met courgettekoekjes volgens recept van zia Nadia en ik maakte wafeltjes in plaats van koekjes in de pan.

Aha! Een idee!

Wat als ik die lelijke zwarte bijna rotte bananen verwerk in banaanwafeltjes? Ik zocht receptjes en ik vond veel ingewikkelde recepten. Liever makkelijk dan!

Intussen gebruik ik ook volkorenbloem in plaats van witte tarwebloem. Ik koop standaard een tros bananen extra in de winkel om ze lekker zwart te laten worden. Op Google vind je voldoende artikels over de voordelen van overrijpe bananen eten ;) En als er wafeltjes overblijven dan vries ik ze in om ze dan eens in de boterhamdoos te kunnen steken als snack op school! Maar voor jullie schrijf ik ons recept neer:

Screenshot 2024-02-27 15.40.21

  • 1 bruine banaan

  • 1 ei

  • 1 à 2 eetlepels zelfrijzende bloem (of een andere bloem maar dan met een snufje bakpoeder)

Plet de bananen (mixen mag ook maar ik geef de kindjes liever een bezigheid ;)

Voeg de eitjes toe en meng goed.

Voeg bloem toe en maak er een deegje van zonder brokjes bloem!

Screenshot 2024-02-27 15.41.08

Een halfuurtje laten rusten en dan in je wafelijzer afbakken! Geniet ervan!

Screenshot 2024-02-27 15.41.56

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang onze recepten rechtstreeks in jouw inbox

phone