Over de hele wereld

We reisden de wereld rond, proefden lokale gerechten en oefenden thuis tot we de echte smaak vonden! Die gerechten willen we jullie leren. Het echte lokale eten, gemaakt tot een typisch wekelijks gerecht bij jouw thuis. In België houdt men van gastronomisch eten. Alles moet lekker zijn. Onze keuken is beïnvloed door de Fransen en we eten graag veel vlees (in vergelijking met de rest van de wereld). Beroemd om onze wafels, friet, chocolade en bier, maar we hebben nog veel meer om te laten zien! Vietnamees, Colombiaans, Bosnisch, Balinees, Indisch,... Maar ook werken we graag met vegetarische gerechten, vegan, koolhydraat-arm, mealprepvriendelijk,...

Deze workshops staan op de planning

Offline Club

Verschillende data

Check je gsm in ons gsm-hotel en train jezelf met verschillende creatieve & culinaire workshops om die dag offline te zijn. En neem deze inspiratie mee naar huis om deze skills ook thuis voor te kunnen zetten!

Passata workshop

Vrijdag 22 augustus

Leer passata inmaken, van tomaat naar glazen fles in je berging!

Dimsum met mama (namiddag) + Dimsum (avondworkshop)

Woensdag 17 september

Dimsums, also known as pakketjes met liefde want iedereen houdt ervan om ze te eten. Soms vulling met vis, vlees, soms enkel groentjes.

Sushi workshop

Donderdag 18 september

Sushi maken is niet moeilijk, maar de juiste tips meekrijgen zorgen ervoor dat je het graag thuis klaarmaakt!

Pasta Masterclass deel 4: SAUS

Woensdag 1 oktober en donderdag 2 oktober

Jullie vroegen om deel 4 toe te voegen dus vanaf nu voegen we SAUS toe aan onze Masterclass

Shop & Chop: Asia

Woensdag 22 oktober 2025

18u en wij spreken af aan de ingang van een specifieke supermarkt in Genk (adres krijg je nog). Ik sta stil bij alle ingrediënten die je mogelijk kan kopen daar en je mag al je vragen afvuren op mij. Met een basis aan smaakmakers en fantastische nieuwe ingrediënten rijden we samen naar ons kookatelier in Genk, Boxbergheide.

Sip & Paint Afternoon (tieners) + Sip & Paint 18+

Donderdag 30 oktober

Keramiekschilderen met Sandy! Een heerlijk gezellige activiteit waar je je eigen mok, kom of tas mag beschilderen!

Pad Thai workshop door Aroi Thai

Woensdag 12 november

Aroi Thai komt ons leren hoe je een échte Pad Thai moet klaarmaken!

Maleisisch koken

Donderdag 13 november

Reizen door Maleisië? Bij terugkomst geef ik deze kookworkshop! Wil je onze reisverhalen horen en terwijl deze klassiekers leren maken?

Ottolenghi Herfsttafel

Woensdag 26 en donderdag 27 november

Ottolenghi workshop maar dan de herfst editie met heerlijke herfst ingrediënten zoals pompoen en paddestoelen!

Tortellini workshop

Woensdag 3 december

Ik leerde in Bologna tortellini maken en ga nu jou deze aanleren! Kom mee in onze keuken dit klaarmaken!

Pasta voor beginners

Donderdag 4 december

Pasta leren maken from scratch? We gaan enkel stilstaan bij het klaarmaken van het deeg tot je het perfect kan en je neemt 400 gram verse pasta mee naar huis!

Ottolenghi Feesttafel

Woensdag 17 december

Heerlijke inspiratie voor de feestdagen. Elk jaar nieuwe gerechten!

Workshop archief

Neem een kijkje naar de workshops uit het verleden. Staat er iets tussen dat je graag terug op de agenda ziet staan? Geef ons dan een seintje!

(AFGELOPEN) Aziatische basics in de keuken

Stap binnen in de betoverende wereld van Aziatische smaken en ontrafel de geheimen van de meest heerlijke gerechten tijdens onze "Asian Basics" workshop!

event09-11-2023

(AFGELOPEN) Kinderkookacademie

Snijtechnieken en veilig werken in de keuken.

event20-03-2024

(AFGELOPEN) Duoworkshop gezonde snackbox (kind + volwassene)

Echte foodies zijn dol op snacken en kinderen van foodies hebben de culinaire kriebel mee. Deze keer organiseren wij een gezonde lunchbox-workshop die voor mama/papa en kind ideaal is!

event29-05-2024

(AFGELOPEN) Vegan met stokjes

In deze workshop gaan we heerlijke verse noedels, een soort mochi & een Thaise salade maken!

event05-06-2024

(AFGELOPEN) Shop & chop INDIA

Om 18u spreken we af aan de ingang van een specifieke supermarkt in Genk. Met een basis aan smaakmakers en fantastische nieuwe ingrediënten rijden we samen naar ons kookatelier in Genk, Boxbergheide. Daar gaan we een maaltijd eten en zelf enkele gerechtjes klaarmaken!

event17-10-2024

(AFGELOPEN) Banchan / kimchi

Wij nodigen Yun uit in ons culinair atelier om deze les te komen geven.

event02-11-2024

Liever een kookworkshop op maat?

Heb je zelf een idee voor een workshop? Op zoek naar een originele teambuildingactiviteit of een gezellige vrijgezellenavond? Vul dan onderstaand formulier en we bespreken graag de mogelijkheden. Neem zeker even de veelgestelde vragen onderaan de pagina door voor meer info.

Hoeveel kost een workshop?

Wij hanteren 2 soorten prijzen, particulier en b2b.

Voor een duidelijke offerte mail ons op: info@mundorico.be

Wat is allemaal inbegrepen in zo een workshop?

Het gebruik van onze ruimtes, een receptenfiche met alle gerechtjes in uitgelegd. Het gebruik van onze kookmaterialen, kookschorten en machines. Het opeten van al het lekkers dat we maken én genieten van het samenzijn.

Hoelang duurt een workshop?

3 - 4 uren, afhankelijk van de dynamiek en snelheid van de groep. Soms wordt er graag gebabbeld en minder vlot gewerkt, soms wordt er heel vlijtig gekookt en opgeruimd.

Zijn drankjes inbegrepen?

Kraantjeswater is altijd inbegrepen. Er is een frigo beschikbaar met blikjes frisdrank , biertjes (2,4€) en flessen wijn indien je toch iets anders wilt. Ook kun je een kannetje koffie of thee zetten. Alles is aan democratische prijzen! Dranklijst beschikbaar op vraag van de klant.

Vanaf hoeveel personen kan ik een workshop organiseren?

Als je groep met minder dan 9 is, dan is de prijs 495 euro van maandag tot en met vrijdag. Vanaf die hoeveelheid hanteren we een prijs per persoon. In het weekend is dat 895 euro minimum onder de 15 personen. Kom je met minder dan 9 personen,  maakt dan niet uit met hoeveel personen jullie komen, al kom je alleen ;)

Welke thema’s workshops zijn er?

We hebben per land dat we bezocht hebben een thema uitgewerkt. Zie de PDF onderaan deze pagina of klik hier. Denk je toch aan een ander thema? Vraag gerust!

Wat is het maximum aantal personen?

30 personen. We hebben in de zitruimte 3 tafels ter beschikking voor 8 à 10 personen telkens. Maar in de keuken gaan er maximum 15 personen tegelijk. Dit betekent dat als de groep meer dan 15 personen telt, dat we met verschillende teams werken die afwisselen van werkplek. We kunnen ook samen een grotere locatie huren. Zo deden we al een kookworkshop voor 50 personen!

Hoe zit het met allergenen?

Deze moet je altijd melden aan de chef bij boeken van een workshop. Wij stellen het menu af op de klant. Zo kunnen pasta- en pizza workshops niet glutenvrij gemaakt worden wegens reeds gebruikte pastamachines met tarwebloem. Wij hebben ook tijd nodig om alle voorbereidingen te treffen indien er allergieën zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Als je in je gezelschap 1 allergie hebt, dan is het gezelliger als de rest van de groep meedenkt. Als er meerdere zijn dan is het ook meedenken in groepsgeest. Bijvoorbeeld: Je hebt 1 vegan en 1 halal en 1 glutenvrije persoon in je groep. Pizza en pasta is dan niet leuk voor 2 personen. Italiaanse charcuterie ook niet, waarom dan niet de Aziatische kant uit, iedereen kan meedoen! Je wilt je team opbouwen, niet opsplitsen. ;)

Mogen we onze eigen dranken meebrengen?

Wanneer onze klant liever niet beroep wil doen op de drankjes die wij in huis hebben, dan vragen wij een vergoeding van 12,5 euro per persoon en voorzien wij het nodige. Denk aan het gebruik van onze frigo's, glazen, afwasmachine, slijtage, glasbreuk, de afwas & afdroog zelf, eventueel ijs voorzien, leeggoed opruimen etc.
phone