Pasta Masterclass

Deze driedelige reeks (DEEG, KLEUR, SMAAK) is een complete pasta-cursus. Elke les kan afzonderlijk gevolgd worden. Bij inschrijving van alle 3 lessen, ontvang je na afloop een handige goodiebag met pastatools!


Heb je altijd al pasta willen leren maken? Kleurrijk of traditioneel? Met of zonder ei? Alles op de weegschaal afmeten of op gevoel? Leer het bij ons tijdens deze gezellige avond! Wij leren je de kneepjes van het vak tijdens deze kookworkshop.
We beginnen met een lekker drankje als jullie toekomen in onze mooie kookstudio. Dan volgt er een korte theoretische uitleg die verhelderend werkt als je later nog met pastadeeg gaat werken. We doen onze schorten aan en beginnen aan het echte werk!


DEEG
We maken een authentiek Zuid-Italiaans pastadeeg die we leren bewerken zonder machines of tools. Cavatelli, simpelweg met de hand.
We maken dan een deeg van ei en gaan het verschil merken in de kneedtechnieken.
Dan maken we een alternatief, op basis van (X)meel.
We eindigen aan tafel met het resultaat van de les en een glaasje rode Italiaanse wijn van onze wijnhandelaar.
Jij gaat naar huis met een basis aan blindelings pastadeeg maken! Ontspannen een gezellige kookavond, dat kunnen wij jullie geven!

KLEUR
We maken deeg op basis van rode biet en spinazie. Ook zwart, oranje, diepgeel, groen en blauw komen aan het bod!
Dan beginnen we met lamineren van het deeg om uiteindelijk 2 soorten pasta's ermee te maken.

SMAAK 
Deeg staat klaar in verschillende kleuren Dan beginnen we met lamineren van het deeg in mooie patronen en gaan ons focussen op ravioli en cannelloni en heerlijke vullingen.

Alle ingrediënten, keukenschorten, materialen inbegrepen! Ik voorzie water, koffie en thee. Wijn en / of frisdrank mogelijk ter plaatse aan te kopen.

1 workshop aan 55 euro per persoon
de volledige 3-delige cursus aan 150 euro per persoon

Kom mee koken en smullen

phone