Over de hele wereld

We reisden de wereld rond, proefden lokale gerechten en oefenden thuis tot we de echte smaak vonden! Die gerechten willen we jullie leren. Het echte lokale eten, gemaakt tot een typisch wekelijks gerecht bij jouw thuis. In België houdt men van gastronomisch eten. Alles moet lekker zijn. Onze keuken is beïnvloed door de Fransen en we eten graag veel vlees (in vergelijking met de rest van de wereld). Beroemd om onze wafels, friet, chocolade en bier, maar we hebben nog veel meer om te laten zien! Vietnamees, Colombiaans, Bosnisch, Balinees, Indisch,... Maar ook werken we graag met vegetarische gerechten, vegan, koolhydraat-arm, mealprepvriendelijk,...

Deze workshops staan op de planning

Thaise Smaken

7 & 8 januari 2026

Thaise kookworkshops, uitgebreid leren koken met Thaise smaakmakers, of een kortere Pad thai workshop!

Pasta Masterclass

Verschillende data

4 delige pasta Masterclass cursus, elk deel focust op een onderdeel. Deeg, Kleur, Smaak & Saus!

Raviole e Amore

Dinsdag 13 januari 2026

Lekker gezellig ravioli leren maken in ons atelier

Offline Club

Woensdag 21 januari 2026

Deconnecteer in ons atelier door offline te zijn, samen te koken en samen iets creatief te maken!

Indiase kookworkshops

4 & 5 februari 2026

Indiase heerlijkheden! Wil je onze reisverhalen horen en terwijl deze klassiekers leren maken?

Pizza voor beginners workshop

Verschillende data

Ik leerde pizza maken bij Rocco Cagliostro én Culina kookshop (bij Bert) en ga nu jou deze aanleren! Kom mee in onze keuken dit klaarmaken!

Tapas around the world

29 januari & 5 maart 2026

Ga bij Ennah keramieken en kom bij ons de schaal gevuld ophalen na een tapas workshop!

Sushi workshop

Maandag 16 februari 2026

Sushi maken is niet moeilijk, maar de juiste tips meekrijgen zorgen ervoor dat je het graag thuis klaarmaakt!

Ottolenghi Feesttafel

Verschillende data

Heerlijke inspiratie voor de feestdagen. Elk jaar nieuwe gerechten!

Latijns-Amerikaanse workshops

18 & 19 maart 2026

Wij woonden bijna een jaar op reis door Latijns-Amerika. Van het Amazonewoud tot het Andesgebergte. Van de Caraïbische kust tot de Stille Oceaan. Wil je onze lievelingsgerechten komen leren maken?

Kampvuurkoken

1 april 2026

Leer koken op vuur tijdens deze workshop. Kom samen als kind/volwassene DUO of in de avond als 16+er.

Kinderkookacademie

8 april 2026

Geef je kind een deftige cursus cadeau door ze te leren snijden en werken in de keuken. Ideale start voor je tiener om vanaf dan je sidekick in de keuken te worden!

Snijtechnieken en Mealprep

9 april 2026

We beginnen bij het begin, goed snijden met een groot scherp mes zorgt ervoor dat je graag gaat misenplacen in de keuken! Hier leer je de techniek!

Workshop archief

Neem een kijkje naar de workshops uit het verleden. Staat er iets tussen dat je graag terug op de agenda ziet staan? Geef ons dan een seintje!

(AFGELOPEN) Aziatische basics in de keuken

Stap binnen in de betoverende wereld van Aziatische smaken en ontrafel de geheimen van de meest heerlijke gerechten tijdens onze "Asian Basics" workshop!

event09-11-2023

(AFGELOPEN) Kinderkookacademie

Snijtechnieken en veilig werken in de keuken.

event20-03-2024

(AFGELOPEN) Duoworkshop gezonde snackbox (kind + volwassene)

Echte foodies zijn dol op snacken en kinderen van foodies hebben de culinaire kriebel mee. Deze keer organiseren wij een gezonde lunchbox-workshop die voor mama/papa en kind ideaal is!

event29-05-2024

(AFGELOPEN) Vegan met stokjes

In deze workshop gaan we heerlijke verse noedels, een soort mochi & een Thaise salade maken!

event05-06-2024

(AFGELOPEN) Shop & chop INDIA

Om 18u spreken we af aan de ingang van een specifieke supermarkt in Genk. Met een basis aan smaakmakers en fantastische nieuwe ingrediënten rijden we samen naar ons kookatelier in Genk, Boxbergheide. Daar gaan we een maaltijd eten en zelf enkele gerechtjes klaarmaken!

event17-10-2024

(AFGELOPEN) Banchan / kimchi

Wij nodigen Yun uit in ons culinair atelier om deze les te komen geven.

event02-11-2024

(AFGELOPEN) Passata workshop

Passata leren inmaken in glazen flessen!

event21-08-2025

Liever een kookworkshop op maat?

Heb je zelf een idee voor een workshop? Op zoek naar een originele teambuildingactiviteit of een gezellige vrijgezellenavond? Vul dan onderstaand formulier en we bespreken graag de mogelijkheden. Neem zeker even de veelgestelde vragen onderaan de pagina door voor meer info.

Hoeveel kost een workshop?

Wij hanteren 2 soorten prijzen, particulier en b2b. Beginnende vanaf 55e exclusief btw voor de demonstratie's met één gerecht tot Ottolenghi buffet van 7 gangen met all-in drankenformule...

Voor een duidelijke offerte mail ons op: info@mundorico.be

Wat is allemaal inbegrepen in zo een workshop?

Het gebruik van onze ruimtes, een receptenfiche met alle gerechtjes in uitgelegd. Het gebruik van onze kookmaterialen, kookschorten en machines. Het opeten van al het lekkers dat we maken én genieten van het samenzijn.

Hoelang duurt een workshop?

3 - 4 uren, afhankelijk van de dynamiek en snelheid van de groep. Soms wordt er graag gebabbeld en minder vlot gewerkt, soms wordt er heel vlijtig gekookt en opgeruimd.

Zijn drankjes inbegrepen?

Kraantjeswater is altijd inbegrepen. Er is een frigo beschikbaar met blikjes frisdrank , biertjes (2,4€) en flessen wijn indien je toch iets anders wilt. Ook kun je een kannetje koffie of thee zetten. Alles is aan democratische prijzen! Dranklijst beschikbaar op vraag van de klant.

Vanaf hoeveel personen kan ik een workshop organiseren?

Als je groep met minder dan 9 is, dan is de prijs 495 euro van maandag tot en met vrijdag. Vanaf die hoeveelheid hanteren we een prijs per persoon. In het weekend is dat 895 euro minimum onder de 15 personen. Kom je met minder dan 9 personen,  maakt dan niet uit met hoeveel personen jullie komen, al kom je alleen ;)

Welke thema’s workshops zijn er?

We hebben per land dat we bezocht hebben een thema uitgewerkt. Zie de PDF onderaan deze pagina of klik hier. Denk je toch aan een ander thema? Vraag gerust!

Wat is het maximum aantal personen?

30 personen. We hebben in de zitruimte 3 tafels ter beschikking voor 8 à 10 personen telkens. Maar in de keuken gaan er maximum 15 personen tegelijk. Dit betekent dat als de groep meer dan 15 personen telt, dat we met verschillende teams werken die afwisselen van werkplek. We kunnen ook samen een grotere locatie huren. Zo deden we al een kookworkshop voor 50 personen!

Hoe zit het met allergenen?

Deze moet je altijd melden aan de chef bij boeken van een workshop. Wij stellen het menu af op de klant. Zo kunnen pasta- en pizza workshops niet glutenvrij gemaakt worden wegens reeds gebruikte pastamachines met tarwebloem. Wij hebben ook tijd nodig om alle voorbereidingen te treffen indien er allergieën zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Als je in je gezelschap 1 allergie hebt, dan is het gezelliger als de rest van de groep meedenkt. Als er meerdere zijn dan is het ook meedenken in groepsgeest. Bijvoorbeeld: Je hebt 1 vegan en 1 halal en 1 glutenvrije persoon in je groep. Pizza en pasta is dan niet leuk voor 2 personen. Italiaanse charcuterie ook niet, waarom dan niet de Aziatische kant uit, iedereen kan meedoen! Je wilt je team opbouwen, niet opsplitsen. ;)

Mogen we onze eigen dranken meebrengen?

Wanneer onze klant liever niet beroep wil doen op de drankjes die wij in huis hebben, dan vragen wij een vergoeding van 8,5 euro per persoon en voorzien wij het nodige. Denk aan het gebruik van onze frigo's, glazen, afwasmachine, slijtage, glasbreuk, de afwas & afdroog zelf, eventueel ijs voorzien, leeggoed opruimen etc.
phone