Verrassend Vegan #1: Easy Chocomousse

Ethisch gezien zouden we allen moeten stoppen/minderen met dieren te eten. Ik probeer hier als flexitarier mee om te gaan door vaak genoeg plantaardige alternatieven te voorzien. In mijn zoektocht om vaker plantaardig te eten, is het belangrijk om niets te missen. Nog belangrijker is dat het minstens even lekker moet zijn als het 'origineel'.

Chocomousse als dessert. Yum. Maar ik krijg echt maagpijn van al dat slagroom, rauw ei en megaveel suiker zorgt ervoor dat ik de rest van de dag opgejaagd rondloop door die sugarrush. Tot ik dit recept vond en aanpaste naar mijn goesting ;)

3 ingrediënten

En een deftige mixer/blender/foodprocessor.


- 1 pakje zijden tofu

- 200 gram zwarte chocolade

- Eventuele zoetstof, suiker, agavesiroop, honing, dadels, ... wat je maar wilt!

Soms giet ik een geutje plantaardige melk erbij als ik de structuur meer loperig wil. Zonder is deze luchtig maar stijf!

Al mijn classics op vlak van vleesvervangers komen van bij De Hobbit! Zij produceren bio én grootverpakking! Ideaal om als kok mee te werken!


Dit gerechtje is ideaal om met de kindjes te maken, en als je deze ingrediënten vanaf nu standaard in huis hebt, dan kun je altijd in een mum van tijd dit heerlijk dessertje op tafel toveren! Zo kreeg ik last-minute bezoek van een vriendin die ik al even niet meer had gezien, dus zette ik de kindjes snel aan het werk! :D



4 stappen:

- Smelt de chocolade au-bain-marie

- Mix de 3 ingrediënten

- Giet in je mooiste glaasjes

- Versieren! Na 1 uurtje opstijven/afkoelen in je frigo kun je ze al garneren met vers rood fruit, gehakte hazelnoot, gedroogde bloemblaadjes...


Told you it was easy!

165 views0 comments

Recent Posts

See All

Foodtalk #2: Wat te doen in Gent?

Vakantie in eigen land is nu de norm! Corona zorgt ervoor dat we niet verre bestemmingen mogen opzoeken dus we genieten in de omgeving. Gent heeft zoveel leuks, ook de reden waarom we van Genk naar Ge