Verrassend Vegan #2: Steak Tartaar

Oké, liefste vleeseter. Natuurlijk is het stukje vlees dat biefstuk wordt genoemd het moeilijkst te vervangen. Maar deze bereiding beloof ik je dat elke omnivoor heerlijk vindt!

Mundo Rico staat voor authenticiteit maar ook voor soulfood. Gerechten waar je verlangt naar meer en maar niet genoeg van kan krijgen. Dit is er eentje van!


hieronder volgt het recept!

Ingrediënten:


1 mango

20 kerstomaatjes (zo diep en rood mogelijk = vol van smaak)

2 el kappertjes

4 el zongedroogde tomaatjes

2 stengels lente-uitjes

1 halve rode ui

1 blokje seitan, uitgelekt en afgedroogd (De Hobbit is mijn ultieme favoriet)

1 handjevol geroosterde pijnboompitjes



- Snijd de seitan in fijne blokjes, liefst met een groot scherp mes!

- Cutter je kappertjes, rode ui en zongedroogde tomaatjes met een foodprocessor tot een tapenade en meng met de seitan. Voeg alvast peper en zout toe!

- Snijd de mango in fijne blokjes

- Rooster je pijnboompitjes

- Snijd je tomaatjes in blokjes en ook de lenteui. Meng nu alles samen!


Gebruik restjes brood die je even opbakt met olijfolie, peper en zout, wij zijn dol op koriander en voegden dit toe!

Gebruik een serveerring om de tartaar aan te stampen en mooi rond te serveren! Werk af met gesneden ingrediënten zoals lente-ui, koriander, tomaat, rode ui...


Enjoy!


58 views

Recent Posts

See All

Foodtalk #2: Wat te doen in Gent?

Vakantie in eigen land is nu de norm! Corona zorgt ervoor dat we niet verre bestemmingen mogen opzoeken dus we genieten in de omgeving. Gent heeft zoveel leuks, ook de reden waarom we van Genk naar Ge

Hungry?

Based in Ghent,

available on location

Tel: 0032 472 642 5060
Email: mundoricogent@gmail.com