KinderKookAcademie

Woensdag 8 april (14u–17u)

Prijs: 45€

Snijtechnieken & keukenvaardigheden voor jonge chefs

We starten een nieuwe reeks kooklessen speciaal voor kinderen! In deze les combineren we een snuifje theorie met heerlijke praktijk. We leren veilig werken met messen, ontdekken het verschil tussen julienne en brunoise, en oefenen hoe je een mes correct vasthoudt. Daarnaast leren we ook over netheid in de keuken — want koken stopt niet bij het snijden.

Tijdens het bakken van onze matchakoekjes gaan we samen aan de slag met opruimen en opkuisen. Zo leren kinderen hoe ze thuis écht kunnen meehelpen in de keuken, zonder frustratie. Want samen koken én samen afronden… dat is pas teamwork.

Deze workshop gaat door vanaf 6 deelnemers.


Wat verwachten we van jouw kind?

1. Koken = ook opruimen & afwassen
Koken is meer dan roeren en snijden. Bij ons hoort ook afruimen, afwassen en de werkplek netjes achterlaten. Want ook mama of papa wandelt niet weg zodra het eten klaar is 😉
We werken samen naar een schone keuken – dat is een belangrijk deel van het leerproces.

2. Proeven, proeven, proeven
Een goede kok proeft álles. Ook dingen die hij of zij “niet lust”.
Van courgette tot pompoen, van chocola tot pindakaas – proeven hoort erbij.
En ja: soms proef je 10 keer voordat je gerecht goed gekruid is!


Wat brengt je kind mee?

  • 2 × 1L takeaway potjes met stevig deksel

  • 1 klein sausdoosje

  • 2 ziplock diepvrieszakjes


Menu / Planning

  • Soepgroentenmix (ideaal voor thuis de komende dagen)

  • Currygroentenmix

  • Matchakoekjes


Inschrijven & Betalen

Inschrijven doe je via dit formulier en je plekje is verzekerd zodra je hebt betaald!
Betaal je niet na onze reminder, dan geven we de plek door aan de volgende in de rij.
Bij een wachtlijst: graag even wachten met betalen tot we mailen dat er een plaatsje vrijkwam.
Eén week vooraf ontvangen alle deelnemers een mail met de laatste info.

 

Inschrijven doe je hier!

phone